Hygiënisch slapen

Tips voor gezond en hygiënisch slaapklimaat

Na een slechte nacht ben je vatbaar voor infecties, bacteriën en virussen. Goed slapen is dus essentieel voor het herstel hiervan.

Om naast een goede slaap ook een gezond slaapklimaat in uw slaapkamer te creëren willen wij onze kennis met u delen.

Ventileren

Het belangrijkste van een gezond slaapklimaat is frisse lucht. Genoeg zuurstof bevorderd de slaap, maar frisse lucht zorgt er ook voor dat virussen zicht minder snel kunnen nestelen en huisstofmijt zich minder nestelt. Bacteriën hebben het liefst een warm en vochtige omgeving. Het doel voor een hygiënische slaapkamer is al de warmte en vocht zo snel mogelijk te laten verdwijnen.

Sloddervos

Sloddervossen zullen de volgende tip erg prettig vinden. Maak uw bed ’s morgens niet gelijk op. Laat uw dekbed openliggen zodat de matras en het textiel de mogelijkheid heeft om te ventileren. Als warmte en vocht verdwijnen hebben virussen en bacteriën minder kans.

Lucht uw bedtextiel regelmatig zodat alle overtollige warmte en vocht weg kan.

Wassen

Het meeste textiel kan op 60 graden worden gewassen maar ook de meeste tijken van matrassen en kussen ook op 60 graden worden gewassen. Controleer goed het wasvoorschrift voor dat u gaat wassen.

In tijden van virusepidemieën is het belangrijk dat u uw textiel, matrastijk en kussentijken met regelmaat wast. Was bij een griep, verkoudheid of virus op regelmatige basis uw textiel. Zorg voor extra hoeslakens, moltons en slopen zodat u regelmatig kan verversen. 

Zo hebben virussen en bacteriën minder kans om zicht te nestelen en te vermenigvuldigen en bent u minder in contact met deze virussen. Zodat de kans op een snel herstel groter.

Keurmerken

Is uw textiel niet of slecht wasbaar? Let bij aanschaf van nieuw textiel goed op de wasvoorschriften en keurmerken. Goed textiel is op 60 graden wasbaar en verkleurt niet. Wat veel mensen niet weten is dat ook veel dekbedden en kussens gewoon wasbaar zijn. Let bij aanschaf op keurmerken zoals nomite of de toevoeging van zilverdraad wat een antibacteriële werking heeft.

Natuurlijke materialen.

Vaak wordt er gezegd dat natuurlijke materialen niet wasbaar zijn. Dit is niet juist. De betere kwaliteit natuurlijk materialen zoals speciale dons en wol kunnen gewoon gewassen worden. 

Hierdoor heeft u alle voordelen van natuurlijke materialen maar zijn deze producten toch wasbaar. Daarnaast zijn deze materialen vaak ook nog antiallergisch.